Målskyttar: Mats Hansson 2, Glenn Malmros 2, Kristoffer Persson 1, Magnus “Kogaren” Nilsson 1 Se skytteligan>>

Kristoffer Persson
Axel Tullgren
Dagens bolljury: Daniel Nilsson

Rapport:
Så har nu även B-laget kommit fram till sommaruppehållet. Sista matchen för vårsäsongen spelades i Kåseberga mot IF Ale. I värsta högsommarvärmen bärgade B-laget hem ytterligare 3 poäng hem till Önneköp efter en övertygande 6-0 seger.

Ale startade matchen med en oerhörd vilja. Vi ägde bollen nästan hela tiden men fick inte en lugn stund att behandla bollen då Ale i princip spelade man-man över hela planen. Någon större oro över att vi inte fick igång spelet direkt kände jag dock inte då det var ganska lätt att räkna ut att de inte skulle orka pressa så hårt under någon längre period. Efter ca 30 minuter tog också mycket riktigt deras överenergi slut och vi kunde börja rulla boll under ordnade omständigheter igen. Dessförinnan hade KP gett oss ledningen i minut 18 då han drev in från sin vänsterkant och avlossade ett skott som nog inte höll mer än 2 km/h när det gick in i mål, men även de räknas. Några fler mål fick vi inte se i första halvlek trots att vi skapade många fina chanser.

I andra halvlek var vi helt överlägsna och Ale lyckades bara komma upp i enstaka kontringsförsök. Målen trillade också in med jämna mellanrum. Först var det Kogaren, sen var det Mats 2 gånger om innan det var dags för planens bäste spelare att anteckna sig i målprotokollet. Och det var lagkaptenen Glenn Malmros som från 25 meter drog på ett skott som var helt otagbart för målvakten, förarbetet innan målet mellan Glenn och KP var också mycket snyggt. Sista målet i matchen kom på en hörna slagen av Antonio som formtoppade Glenn nådde högst på.

Betyget för denna matchen är klart godkänd. Första halvlek var ok medan andra var riktigt bra. Har redan nämnt Glenn men även KP var väldigt duktig på vänsterkanten och Axel och Hannes i backlinjen förtjänar också mycket beröm. Men som i så många andra matcher är det vår jämnhet att ingen är dålig som gör oss så bra. Och just därför går vi till uppehåll med en serieledning obesegrade med 7 segrar och 2 oavgjorda och 52-12 i målskillnad. Och det har vi gjort med i så gott som alla matcher utan A-lagsspelare. Nästa match för B-laget är söndagen den 27:e juli mot St Olof. Glad sommar!

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 8 juli 2008)

Tabell och ligor efter omgång 13:
Esperöd har blivit uteslutet, varför ÖIF blivit av med en match och ett mål (Conny).